Hong Kong mister dyr verdensrekord

Nedadgående salg tvinger udlejere til at sætte butikslejen ned i Hong Kongs luksusgade.

Kunderne i luksusgaden Russell Street i Hong Kong vinduesshopper fra fortovet. Salget af luksusvarer er faldet med 15,9 procent det seneste år. viser tal fra slutningen af juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år kunne butiksejerne på Russell Street i Hong Kong bryste sig af at betale verdens højeste butiksleje. Den rekord er nu tilbage hos den gamle ejermand, Fifth Avenue i New York, skriver Bloomberg Business tirsdag.

Det er Burberry Group, Kering SA og Chow Thai Fook Jewellery Group Ltd., som presser udlejerne til lavere husleje. Luksusbutikkerne ser sig nødsaget til at nedskalere for at tilpasse sig en virkelighed med nedadgående salg.

De ekslusive butikker lider under Kinas økonomiske opbremsning og President Xi Jinpings antikorruption kampagne. Det har ført til den største nedsættelse af butiksleje siden 2009.

»At butikslejen bliver sænket er uundgåeligt. Vi ser ikke nogen grund til, at salget vil vende foreløbigt,« siger Marcos Chan, leder af researchafdelingen i CBRE Group Inc.

Smykker, ure og tasker. Salget af de dyre luksusvarer faldt 15,9 procent det seneste år, viser tal fra slutningen af juni. Det blev sidste år, at butikslejen i luksusgaden ville falde med 5 pct., men som det ser ud lige nu, kommer butikslejen nærmere til at dykke med 15-20 pct.