Honda venter fremgang på bundlinjen

Bilgiganten Honda har opjusteret sine forventninger til helårsoverskuddet. En kombination af hårdhændet opbremsning i produktionen og tegn på bedring i bilsalget får Honda til at se lysere på fremtiden.

Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters. Honda fik overraskende overskud i kvartalet fra marts til juni, og har hævet forventningerne til årsresultatet.
Læs mere
Fold sammen
Honda har i dag hævet sine forventninger til årsresultatet fra 40 til 55 milliarder yen, eller knap 3,1 milliarder kr.

Det sker i forbindelse med at Honda kunne fortælle, at man overaskende fik et overskud på 7,5 milliarder yen i det regnskabsmæssige første kvartal, der løb fra slutningen af marts til slutningen af juni. På forhånd havde de fleste analytikere ellers ventet et underskud på kvartalsregnskabet.

Samtidig er Honda gået i gang med at skaffe likvider, fordi bilproducenten venter en stigende efterspørgsel på billån i resten af 2009.

Hjælpepakker ser ud til at virke
Honda venter ifølge nyhedsbureauet Bloomberg at bilsalget vil bedres i resten af 2009, fordi blandt andre USA, Tysklamd, Japan og Kina har indført hjælpepakker som direkte skal understøtte bilsalget.

Det er dog tydeligt, at den voldsomme globale opbremsning i salget af nye biler også har ramt Honda. I det regnskabsmæssige første kvartal faldt driftsresultatet med 88 pct., og produktionen faldt i juni for 11. måned i træk.

I årets første seks måneder producerede Honda godt 1,3 mio. biler, hvilket var 34 pct. mindre end i samme periode sidste år, og i Europa faldt salget med 12 pct. i de første seks måneder af 2009.