Honda nedlægger produktion i seks dage på grund af Brexit

Bilfabrikanten Honda har oplyst sine britiske medarbejdere, at produktionen i Storbritannien vil stoppe seks dage i april på grund af Brexit-logistik og grænseproblemer.

Bilfabrikanten Honda har oplyst sine britiske medarbejdere, at produktionen i Storbritannien vil stoppe seks dage i april på grund af Brexit-logistik og grænseproblemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anindito Mukherjee

Det skriver The Independent.

Honda meddelte torsdag sine medarbejdere på Swindon-fabrikken, at produktionen på anlægget indstilles for at sikre, at bilfabrikanten er godt placeret i forhold til at kunne tilpasse sig til de mulige udfald af Brexit.

»Beslutningen er lavet for bedst at kunne begrænse risikoen for produktionsforstyrrelser på Swindon-anlægget og for at lette genopstarten af produktion efter forsinkelser på reservedele ved grænserne,« sagde en talsmand torsdag ifølge The Independent.

Udmeldingen kommer få timer efter, at Jaguar Land Rover bekræftede, at selskabet vil skære 4500 job, herunder mange i Storbritannien, som konsekvens af dykkende salgstal i Kina.

Også Ford annoncerede torsdag, at konceren ville afskedige tusindvis af medarbejdere som led i en større genopretningsplan.

Produktionsnedlæggelser i bilindustrien er almindelige om sommeren, men de ligger sædvanligvis senere end april og bruges til at vedligeholde og opdatere udstyr, skriver avisen.

/ritzau/FINANS