Honda får vinger

Den japanske bil- og motorcykelproducent Honda er efter tre årtiers forberedelse klar til at sende sit nyeste produkt i vejret.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO.
Læs mere
Fold sammen

Virksomheden vil fremover levere ultrahurtige business-fly, som bærer motorerne over vingerne. Flyet, der skal koste omkring 4,5 mio. dollar, afventer stadig godkendelse fra flymyndigheden Federal Aviation Administration.

Det skriver Wall Street Journal.

»Dette fly er mit kunstværk«, lyder det fra den stolte Michimasa Fujino, der er administrerende direktør for Honda Aircraft, i et interview med Wall Street Journal.

Honda-flyet er er letvægtsfly bestående af carbon-fiber, der øger brændstofeffektiviteten med 17 pct. sammenlignet med konkurrerende flytyper og skaber en tophastighed på 772,5 km/t.

Ingen bilfabrikant har hidtil formået at opnå succes i flyindustrien, men Marco Túlio Pellegrini, chef for Embraers flyenhed, vurderer, at Honda har ressourcer nok til at blive konkurrencedygtig på området.

»Jeg tror, at de har masser af penge. Og så investerer de massivt i promotion og marketing«, siger Pellegrini til Wall Street Journal.

Flymyndigheden Federal Aviation Administration gav i marts en foreløbig tommelfinger opad, men en endelig godkendelse mangler fortsat, før Honda officielt kan sætte flyet til salg i løbet af sommeren.