Hollywood vil have film fra biografen til stuen på 45 dage

Filmstudier i Hollywood har planer om at gøre biograffilm tilgængelige for hjemmebrug meget hurtigere end tidligere.

epa05694607 The iconic Hollywood sign is shown after it was fixed after pranksters changed letters for it to read 'Hollyweed' in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 01 January 2017. EPA/MIKE NELSON Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE NELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en premium video-on-demand tjeneste vil Hollywood filmstudier gøre det hurtigere at leje film, efter at de har kørt i biografen. 45 dage eller mindre skal det tage at få fingrene i en film, efter at den har haft premiere på det store lærred. Det skriver Wall Street Journal.

Filmselskaber har i længere tid ledt efter muligheder for at holde dampen oppe på salget af film, efter at de har kørt i biografen.

Forhandlingerne foregår mellem filmstudierne i Hollywood og de amerikanske biografer. Nogle chefer for filmstudier ønsker at gøre film tilgængelige til hjemmebrug helt ned til 17 dage efter premieren i biografen.

Tanken er, at filmene så skal blive tilgængelige på Video on demand (VOD), hvor man kan købe den online for omkring 30-50 dollars svarende til ca. 200 til 340 kr. Hvilke film det skulle komme til at omhandle, står dog ikke helt klart endnu, ligesom en konkret aftale heller ikke er faldet på plads. Men biograferne er ifølge Wall Street Journals oplysninger ikke afvisende overfor idéen, så længe de bare får en del af kagen.

Et forslag lyder på, at film, der klarer sig dårligt i biograferne, hurtigere skal kunne blive tilgængelig på VOD for at hale penge ind så hurtigt som muligt og skabe et ekstra skud på stammen i forhold til at markedsføre filmen. Andre mener, at der skal være lige vilkår for alle film, og at der dermed ikke skal være forskel på, hvornår filmene udkommer på VOD.

Hvis biograferne og filmstudierne kan nå til enighed, vil man ifølge planerne kunne få filmene på VOD i løbet af næste år.