Hollandsk ingredienskoncern rammer plet i fjerde kvartal

Den hollandske ingrediens- og kemikaliekoncern DSM landede stort set som ventet i fjerde kvartal sidste år.

Den hollandske ingrediens- og kemikaliekoncern DSM landede stort set som ventet i fjerde kvartal sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joana Lopes

Selskabet, der på nogle forretningsområder konkurrerer med danske Chr. Hansen, løftede i oktober, november og december sidste år sin omsætning af de fortsættende aktiviteter til 1926 mio. euro fra 1811 mio. euro i den tilsvarende periode et år tidligere.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet et salg på 1914 mio. euro.

Driftsresultatet (EBITDA) for de fortsættende aktiviteter blev samtidig løftet til 261 mio. euro fra 254 mio. euro i fjerde kvartal 2014. Her havde analytikerne regnet med en fremgang til 258 mio. euro.

For 2016 sigter DSM efter at løfte driftsresultatet (EBITDA) sammenlignet med 2015, oplyser selskabet desuden. Selskabet foreslår udbetaling af et udbytte på 1,65 euro per aktie for regnskabsåret 2015.

»DSM's præstation i fjerde kvartal, der var lidt over forventning, var opløftende. Vi er særligt tilfredse med vores fremgang i Nutrition, hvor både Animal og Human leverede pæn organisk vækst. Performance Materials fortsatte med at drage gavn af forbedrede marginer,« siger Feike Sijbesma, der er administrerende direktør hos DSM, i regnskabet.