Hollandsk fildelingsfirma køber op i USA

WeTransfer har købt de to populære Apple-apps Paper og Paste i et af de sjældnere europæiske opkøb i USA.

Det amerikanske selskab bag iOS-appene Paper og Paste, Fifty Three, er solgt til det hollandske IT-selskab WeTransfer. Foto: Fifty Three Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hollandske fildelingstjeneste WeTransfer har købt det amerikanske selskab Fifty Three, som står bag to populære apps til Apple-verdenen, Paper og Paste. Det er WeTransfers første opkøb af et amerikansk selskab.

Paper er en avanceret app, som man kan lave illustrationer i, mens Paste er et enkelt værktøj til at lave præsentationer i. Paper blev i 2012 kåret af Apple som årets iPad-app, og Fifty Three stod klar med en digital pen til Apple-verdenen, før Apple selv kom på banen.

WeTransfer er flittigt benyttet, når man skal sende filer, der er for store til at kunne vedhæftes en normal e-mail (typisk højst på 10-20 megabyte). Med WeTransfer kan man gratis sende filer på op til to gigabyte, som så »parkeres« på WeTransfers server, og hvor modtageren får et link, så han/hun kan hente filerne, der derefter slettes hos WeTransfer.

Udvider sit arbejdsområde

Hver måned sendes en milliard filer fra 42 millioner brugere i 195 lande gennem WeTransfer, der blev grundlagt i 2009 og har hovedsæde i Amsterdam.

Størrelsen af handelen er ikke offentliggjort, men WeTransfer overtager selskabet og dets patenter. Meningen er, at Fifty Three bliver nedlagt, men at medarbejdere og ledelse med stifterne Georg Petschnigg og Andrew Allen fortsætter i New York og Seattle, skriver netnyhedsmediet The Verge.

WeTransfer arbejder på at udvide sit område og dermed gå i mere direkte konkurrence med Google Drive og Dropbox, som begge er flittigt benyttede netlagringstjenester.

Paper er blevet downloaded over 25 millioner gange. Paste, som blev sendt ud i december 2017, har nu 100.000 brugere.

WeTransfer har siden 2016 haft amerikansk kontor i Los Angeles.