Hollandsk farvel til dansk teletopchef

Jesper Theill Eriksen ude af Hollands svar på TDC.

Foto: peter helles eriksen. Jesper Theill Eriksen forlader om få dage sin direktørpost hos KPN i Holland. Arkivfoto: Peter Helles Eriksen, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Efter blot halvandet år forlader den tidligere TDC-direktør Jesper Theill Eriksen jobbet som mobildirektør for privatkunder i den hollandske telegigant KPN.

Jesper Theill Eriksen kom til KPN i april 2012 som direktør for hele fastnetforretningen og blev i november udnævnt til direktør for hele KPNs privatkundeforretning.

Onsdag meddelte KPN, at hans næstkommanderende, Jaap Postma, som han har arbejdet sammen med i sin tid i Holland overtager jobbet fra 1. december.

Her efterfølger han Jesper Theill Eriksen, »der har besluttet at forlade KPN«.

»Jeg vil gerne takke Jesper for hans værdifulde bidrag til KPN gennem de seneste to år. Hans lederskab har resulteret i bedre driftsydelse og et større kundefokus, som vi kan bygge videre på i fremtiden,« siger KPNs topchef i Holland, Joost Farwerck, i en pressemeddelelse.

14 år hos TDC

Jesper Theill Eriksen var frem til marts 2011 privatkundedirektør i TDC, hvor han fik sit første job i 1996, og var dengang den længst siddende TDC-direktør, inden han efter 14 år blev fyret som følge af den tiltagende mobilkrig i Danmark - to måneder, efter at Telia i Danmark fyrede sin daværende administrerende direktør, Jesper Brøckner, af samme grund. Jesper Theill Eriksen har blandt andet været administrerende direktør for det daværende TDC Switzerland i Schweiz og var forinden direktør for TDCs baltiske mobilselskab Bite med hovedsæde i Litauen.

KPNs seneste regnskab for 3. kvartal viste et fald i driftsresultatet i Holland på 12 procent til 695 millioner euro. Omsætningen for privatkundedivisionen steg med syv procent til 489 millioner euro, og driftsresultatet voksede med 5,1 procent.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Theill Eriksen.