Holch Povlsens selskab går fra millioner til milliarder

Anders Holch Povlsens selskab HEARTLAND leverer igen et stort milliardresultat. Samtidig vokser omsætningen.

Holch Povlsens holdingselskab leverer igen milliardresultat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anders Holch Povlsens holdingselskab tjener igen styrtende med penge.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2020/2021 leverer selskabet et resultat før skat på syv milliarder kroner. Det er et godt resultat sammenlignet med sidste regnskabsår, hvor flere af virksomhederne i porteføljen var hårdt ramt af coronapandemien. Her var resultatet før skat på omkring 400 millioner kroner.

Ligeledes vokser omsætningen i selskabet fra 32,3 milliarder kroner i 19/20 til 39,2 milliarder kroner i 20/21. Administrerende direktør Lise Kaae er godt tilfreds:

»Vi er glade for resultatet. Men vi er allermest glade for, at det går godt hos mange af vores partnere. De fleste har gennem året opnået fremgang oven på et udfordrende år og nogle helt ekstraordinære omstændigheder, der pressede flere virksomheder,« siger hun i en pressemeddelelse.

Resultatet er blandt andet påvirket af, at Bestseller har leveret et godt år, samt at det nye tøjbrand About You er blevet børsnoteret i Tyskland.

I det seneste regnskabsår har HEARTLAND også investeret i flere klima- og bæredygtighedsprojekter. Blandt andet har selskabet etableret Nordeuropas største solcellepark, som skal levere grøn energi til koncernen. Derudover har HEARTLAND investeret i det danske selskab Seaborg, der arbejder på at udvikle fremtidens atomkraft.

»Vi har været aktive og meget ambitiøse i det forgangne år, hvor vi har formået at få flere stærke partnere ind, og det er meget tilfredsstillende,« siger Lise Kaae i pressemeddelelsen.

Blandt selskaberne i HEARTLANDs portefølje kan nævnes Bestseller, Only, Julie Sandlau, Nemlig.com og Normal.

Derudover har HEARTLAND også aktieposter i den svenske betalingsgigant Klarna. HEARTLAND besidder også meget jord i Skotland.

Artiklen opdateres ...