Holch Povlsen-bror sælger succesfirma til Tryg

Nicheforsikringsfirmaet Securator er blevet solgt til et ukendt millionbeløb. Selskabet har Niels Holch Povlsen, som er lillebror til Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som partner.

Securator sælger forsikringer gennem de store elektronikforretningen. Nu har Tryg overtaget selskabet, som blandt andet har været ejet af Niels Holch Povlsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
De har næse for at få penge til at yngle i familien Holch Povlsen. Mens Troels Holch Povlsen og hustru Merete Bech Povlsen står bag opbygningen af milliardforretningen Bestseller og parrets ældste søn, Anders Holch Povlsen, i dag driver selskabet videre, har Niels Holch Povlsen, som er familiens lillebror, netop solgt selskabet Securator til Tryg.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Niels Holch Povlsen, som er uddannet inden for IT, har siden 2010 været formand for virksomheden, som på få år har vokset sig til Danmarks suverænt største på markedet for elektronikforsikringer, og nu er selskabet altså solgt til Tryg.

Der er ingen officielle oplysninger om prisen på salget, men ifølge Børsen vurderes prisen at have rundet 100 millioner kroner.

Partner Frederik Aakard, Audon Partners, siger til Børsen, at Trygs interesse i Securator ligger i den markedsposition, det jyske selskab har opbygget.

Med ét sikrer akkvisitionen Tryg en stærk position på markedet og mulighed for synergier i forhold til Trygs eksisterende aktivitet i samme niche.

»Securator har fin vækst. I forsikringsbranchen fastsættes værdien af et selskab ikke alene ud fra den aktuelle indtjening, men også på basis af en vurdering af kundeporteføljens bonitet, og dén har Tryg, der jo i øvrigt også er i god gænge, formentlig vurderet positivt. Det taler for, at værdien af Securator kan have rundet 100 mio. kr. i fin stil,« siger Frederik Aakard til Børsen.

Securator sælger sine såkaldte tillægsforsikringer på computere, tv-apparater, smartphones osv. til kunder, der køber varerne i de store elektronik- og detailkæder. Med handlen bliver Tryg den førende på det voksende nordiske marked. Den samlede årlige omsætning på markedet vurderes til at ligge på 2 milliarder kroner. 

Peter Lonnebjerg fortsætter som administrerende direktør for Securator, mens koncerndirektør i Tryg, Per Fornander, overtager formandsposten efter Niels Holch Povlsen.