Hofman-Bang udnævnt til ny KPMG-chef

Thomas Hofman-Bang – tidligere chef for kabel- og rengøringskoncernen NKT – bliver ny chef for revisionshuset KPMG

Thomas Hofman-Bang, tidligere Adm. direktør i NKT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker efter, at Berlingske tidligere på ugen kunne afsløre, at han havde fået oprettet en mail-adresse hos revisionshuset og var kørt i stilling som ny topchef.

Udnævnelsen sker efter et dramatisk efterår, hvor KPMG blev voldsomt udfordret, fordi flere partnere er på vej til konkurrenten E&Y - det tidligere Ernst & Young.

Men storkunderne A. P. Møller-Mærsk og Carlsberg valgte tidligere på ugen at fortsætte med KPMG som revisor. Det skete samtidig med, at det nyomdannede KPMG fik godkendelse af Erhvervsstyrelsen til at drive revisorforretning i Danmark.

Michael Andrew, formand for KPMGI International, er glad for ansættelsen af den nye administrerende direktør, som skal lede KPMG’s nye danske revisions- og rådgivningsvirksomhed.

»Hans omfattende erfaring fra både revisions- og rådgivningsbranchen og erhvervslivet giver ham indgående forståelse af, hvordan revision og rådgivning bedst skaber værdi for kunderne. Thomas forener international tankegang med en stærk forankring i dansk erhvervsliv, og hans entreprenante og handlingsorienterede indstilling er et perfekt match med vores høje ambitioner. Jeg er overbevist om, at Thomas og den nye partnergruppe vil tilføre den ledelsesmæssige styrke, som skal til for at sikre KPMG en position blandt de fire førende revisions- og rådgivningsvirksomheder i Danmark,« siger Michael Andrew i en pressemeddelelse.

Selvom Thomas Hofman-Bang har en uddannelse som statsautoriseret revisor er han et udsædvanligt valg, fordi de øverste chefer i revisionshusene typisk enten er revisor eller skattekonsulent, der har arbejdet sig op indefra.

Samtidig kan han blive tvunget til at opgive sine bestyrelsesposter hos blandt andre høreapparatsproducenten William Demant, fordi det ifølge de interne globale revisorregler sandsynligvis ikke er tilladt at sidde i den type bestyrelser. KPMG omsatte i 2013 for godt halvanden milliard kroner i Danmark.

Nu skal Thomas Hofman-Bang imidlertid bringe KPMG tilbage på fode på det danske marked, og han ser det som en »enestående mulighed« for at skabe en dansk revisions- og rådgivningsvirksomhed med nye perspektiver og afsæt i et stærkt internationalt netværk og brand.

»Jeg er glad for at være tilbage i branchen og overbevist om, at min baggrund som erhvervsleder giver os mulighed for at hæve overliggeren og sætte den nye standard. Mine år i erhvervslivet har lært mig, at kompromisløs kvalitet, integritet og service udgør kernen i ethvert succesfuldt kundeforhold. Det er udgangspunktet for at forme vores forretning i de kommende år,« siger den nye KPMG-direktør.