Hoffmann taber stort på enkelte byggerier

Entreprenørselskabet Hoffmann, som sidste år var en af de få store entreprenører i fremdrift, har i første halvdel af året tabt 40 mio. norske kr. før skat mod et overskud på 25 mio. sidste år.

Selskabet, der er ejet af norske Veidekke, har tabt 60 mio. kr. på to erhvervsbyggerier på Sjælland og deler dermed skæbne med de andre store aktører på det danske marked, MT Højgard, NCC og Skanska, der sidste år var hårdt ramt af enkelte af de såkaldte skæverter.

"Der er allerede iværksat nødvendige tiltag for at sikre projekternes videre udvikling. Tilbudsprocedurerne er ændret for at forhindre, at der indgås aftaler om faste priser på for dårlige projektbeskrivelser, og der vil blive gjort mere for at sikre fokus på omkostningsudviklingen og kvalitetssikringen af underleverancer," påpeger Veidekke.

Hoffmann omsatte i første halvår for 1.426 mio. norske kr. mod 1.345 mio. sidste år Den norskejede entreprenør beskæfter sig også med ejendomsudvikling i Danmark. Det er for eksempel Hoffmann, der sammen med Carlyle skal udvikle Grønttorvet i Valby.

Veidekke konstaterer, at det danske boligmarked næsten er stoppet op, og at Hoffmann Ejendomme sidder inde med et mindre antal usolgte boliger.

Ejendomsudviklingsforretningen gav i halvåret et overskud på fem mio. norske kr. før skat mod syv mio. sidste år.