Hørreapparatskæmpe fastholder forventningerne

Høreapparatproducenten William Demant Holding fastholder sine forventninger til hele 2016 om et driftsresultat (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr. i 2016. Det fremgår af selskabets periodemeddelelse for første kvartal, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Foto: Claus Bech

William Demant Holding er kommet pænt i gang med 2016 målt på toplinjen, hvor hovedforretningen - engrossalg af høreapparater - oplevede en "solid" vækstrate i styksalget i januar, februar og marts.

Og også på overordnet niveau har fremgangen i omsætningen i første kvartal været "tilfredsstillende", når man måler i lokale valutakurser.

Det fremgår af periodemeddelelsen for første kvartal, der som vanligt er blottet for regnskabstal.

Selv om stykvæksten i høreapparatdelen umiddelbart har været over markedets, har den værdimæssige fremgang dog ikke været helt så stor, idet de gennemsnitlige salgspriser har trukket i den anden retning.

- Den solide stykvækst blev til dels udlignet af et fald i den gennemsnitlige salgspris (ASP) som følge af ugunstige produkt-, kanal- og landemiksforskydninger, skriver William Demant Holding i meddelelsen.

Derfor har værdivæksten år-til-dato blot været "beskeden", oplyser selskabet.

Generelt har markedsvæksten dog været stor på høreapparatmarkedet - og også noget større end det historiske gennemsnit.

- Det skønnes, at stykvækstraten på det globale høreapparatmarked år til dato har været højere end koncernens antagelse om en markedsvækstrate på 4-5 pct. Markedet er karakteriseret ved høj vækst hos for eksempel de store detailkæder og øvrige storkunder, mens væksten har været lavere, men dog positiv, hos de uafhængige dispensere, skriver William Demant Holding.

Det var særligt det amerikanske marked, der trak fra med en stykvækst på 10 pct., mens også Europa har leveret en flot start på året - særligt trukket af det store tyske marked.