Højtflyvende helikopterselskab hædret

Bel Air Group, der er et helikopter-transportselskab med fokus på offshore, bliver kåret som Syd- og Sønderjyllands bedst vækstskaber i dysten EY Entrepreneur of the Year.

Susanne Hessellund er ejer og grundlægger af Bel Air Group. Foto: Nils Rosenvold Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Revisions- og konsulenthuset EY er imponeret over Bel Air Groups præstationer og vækst. Det er dommerpanelet i årets udgave af EY Entrepreneur of the Year-konkurrence tilsyneladende også, for tirsdag aften er det blevet offentliggjort, at Esbjerg-virksomheden får titlen som årets vækstskabende virksomhed i Syd- og Sønderjylland.

Entrepreneur of the Year-dysten er blevet kaldt erhvervslivets Oscar-uddeling. Den har et internationalt, et nationalt og et lokalt niveau.

I Danmark er det de offentlige regionsgrænser, der udgør et udgangspunkt for kåringerne. Indtil videre i år er der fundet vindere i Hovedstadsregionen, samt i regionerne Sjælland og Fyn.

Tirsdag aften var turen så kommet til Syd- og Sønderjylland, og at det netop bliver Bel Air Group, der har erhvervskvinden Susanne Hessellund som både ejer og direktør, som vandt, er der gode grunde til, lyder det fra siger Carsten Collin, partner i EY og ansvarlig for konkurrencen.

»Kvalitet, sikkerhed, præcision og fleksibilitet er nogle af de nøgleord, der kan karakterisere årets regionsvinder. En af succesfaktorerne er, at virksomheden evner at planlægge ned i mindste detalje og leve op til store krav – ikke mindst fra kunderne,« siger han i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»En anden vigtig succesfaktor er en entrepreneur, der er energisk og har en meget stærk vilje og stædighed.«

Bel Air Group har oplevet heftig vækst de seneste år. I dag er 65 ansat, og omsætningen lå i seneste regnskab for 2013 på 138 millioner kroner. Det blev forvandlet til en bundlinje på knap 60 millioner kroner. Ser man på regnskabstallene siden 2010, tegner der sig et billede af en virksomhed i rivende udvikling. Bel Air Group har ikke konsekvent fordoblet tallene fra år til år - men det er meget tæt på.

I Carsten Collins optik er væksten dog ikke blevet en hovedpude for Bel Air Group. Og det mener EY-partneren er et meget positivt særkende.

»Selvom Bel Air har vækst og investerer og ekspanderer, så er ejeren også ydmyg og tager ikke succes for givet. Den indstilling smitter af i virksomheden, og det samme gør et stærkt fokus på ledelse og de bløde værdier,« siger han.

Med sejren er Bel Air Group klar til landskåringen, som finder sted i Bella Center den 27. november. Her bliver det afgjort, hvilken af de seks regionsvindere der skal repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.

Bel Air Group har været oppe mod fire andre nominerede fra Syd- og Sønderjylland - der også blev hyldet ved kåringen tirsdag aften Scandic Hotel i Kolding. De øvrige var Avlscenter Rønshauge A/S, East Metal Trade A/S, Egil Rasmussen A/S og Nordisk Svejsekontrol A/S. Finalisterne var udvalgt blandt 115 virksomheder i regionen, som levede op til den række vækstkrav, der ligger til grund for dysten. Det drejer sig blandt andet om en vækst på bruttoavancen på mindst 15 procent.

I en kommentar til kåringen fremhæver markedsdirektør i Dansk Erhverv Søren Friis Larsen at danske vækstvirksomheder stadig har »betydelige udfordringer«. Han bider også mærke i, at der i år er færre regionale virksomheder, der lever op til kravene. Men det gør ikke Bel Air Groups sejr mindre sød.

»Region Syd- og Sønderjylland oplever i år at en tredjedel færre virksomheder lever op til de strenge krav til vækst i både forretning og i antal ansatte. Det er bekymrende, men heldigvis er der lyspunkter, som Bel Air er et flot eksempel på,« siger Søren Friis Larsen.