Højkritisk fejl i Internet Explorer

Sikkerhedsfirmaer advarer mod ny sikkerhedsfejl og anbefaler, at man finder et andet Internet-program, indtil Microsoft løser fejlen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En højkritisk fejl, der gør det muligt for en hacker at overtage en PC, er opdaget i det vidt udbredte Internet Explorer fra Microsoft.

Sikkerhedstruslen gælder Internet Explorer 7 til de nyere udgaver af styresystemet Windows (altså XP, Vista og Server). Også brugere af Internet Explorer 6 og den endnu ufærdige Internet Explorer 8 er i farezonen. En hacker kan ved at lokke brugeren hen på en særligt udformet netadresse automatisk installere spionprogrammer på brugerens PC, uden at man opdager det. Når spionprogrammet så kører i det skjulte, kan hackeren aflure alt, hvad der skrives på PCen, herunder kodeord til f.eks. netbanken eller steder på nettet, kreditkortoplysninger m.m.

Hvis computeren er en arbejds-PC, risikerer også virksomhedens net at blive ramt.

Derfor anbefaler det danske IT-sikkerhedsfirma Fort Consult, at man undlader at bruge Internet Explorer men vælger et andet Internet-program (f.eks. Firefox eller Opera), indtil Microsoft har udviklet en rettelse, som lukker sikkerhedshullet. Desuden bør man sikre sig, at antivirusprogrammet faktisk standser angrebet, hvad ikke alle gør.

Den alvorlige fejl er opdaget dagen efter, at Microsoft sendte sin sædvanlige, månedlige opdatering ud.