Højesteret afviser skattefradrag i GN-sag

GN Store Nord kan ikke fremføre et skattemæssigt underskud i forbindelse med Beltone-fusionen i 2004. Det har Højesteret afgjort tirsdag. Landsretten er tidligere nået til samme resultat.

ARKIVFOTO. Afprøvning af dvs. produkter i forskellige lydbokse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afgørelsen, der refereres på Højesterets hjemmeside, betyder, at GN Store Nord ikke har ret til at fremføre et skattemæssigt fradrag for en nedskrivning af goodwill foretaget på Beltone-forretningen. Beltone fusionerede i december 2004 ved en fusion med GN Resound som det fortsættende selskab.

Ved fusionen var der et stort skattemæssigt underskud i Beltone, som delvist blev anvendt til fradrag i sambeskatningsindkomsten i 2004.

Herefter overgik GN Store Nord i 2005 til national sambeskatning. Spørgsmålet, som Højesteret tog stilling til, var, om GN kunne fremføre den ubenyttede del af udskuddet til fradrag i sambeskatningsindkomsten i 2005 og senere.

- Højesteret fastslog, at det ubenyttede underskud skulle henføres til GN Resound, der som følge af GN Store Nords overgang til national sambeskatning var udgået af sambeskatningen. Der var derfor ikke hjemmel til, at GN Store Nord og de med dette selskab fortsat sambeskattede selskaber kunne fremføre det ubenyttede underskud til fradrag i sambeskatningen for 2005 og senere år, skriver Højesteret.

GN indbragte sagen om fremførselsret for det skattemæssige underskud i forbindelse med fusionen for Skat, og i 2007 blev det skattemæssige underskud fastsat af parterne til 1216 mio. kr.

Heraf blev 462 mio. kr. anvendt af GN i 2004 til modregning i skattepligtig indkomst under den danske sambeskatning. Det resterende underskud på 754 mio. kr. blev fremført sammen med underskud på 211 mio. kr. fra 2002/03.