Højere royaltyindtægter og milestones udløser opjustering i Genmab

Der er udsigt til en ny børsfest for Genmab-aktionærerne, efter at Danmarks nye børsdarling mandag morgen har opjusteret sine forventninger til både omsætning og indtjening i 2016.

Genmabs topchef Jan van de Winkel Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Ledelsen i biotekselskabet Genmab har set nærmere på den økonomiske udvikling i 2016, og det har mandag morgen udløst en pæn opjustering af forventningerne til både omsætningen og indtjeningen.

Lige før jul ventede ledelsen med Jan van de Winkel i spidsen at årets omsætning ville komme til at ligge i lejet 1.720 mio kr. til 1.770 mio., og at driftsresultatet ville ende i niveauet 895 til 945 mio. kr. Nu lyder prognosen for omsætningen på 1.790 til 1.840 mio. kr., mens indtjeningsforventningen er øget til 1.015 til 1.065 mio. kr.

»Nettoomsætningsintervallet er forhøjet primært som følge af højere royaltyindtægter fra Janssens nettosalg af Darzalex og opnåelsen af yderligere DuoBody-milestones. Intervallet for vores driftsomkostninger er reduceret bl.a. som følge af timingen af kliniske og prækliniske omkostninger. Intervallet for vores driftsresultat er forhøjet som følge af kombinationen af højere nettoomsætning og lavere omkostninger,« hedder det i mandag morgens glædelige meddelelse til fondsbørsen.

Genmabs endelige regnskab for 2016 bliver offentliggjort den 22. februar 2017.