Højere mælkepriser falder på et tørt sted

Hvis der findes en producent af forgyldte gummistøvler derude i landet et sted, kan han godt slå sin guldfeber ned igen.

Trods udsigten til ekstra indtægter i millionklassen fra højere mælkepriser tegner det ikke til en større forbrugs- og investeringsfest hos de danske mælkebønder, skriver dagbladet Børsen.

»Landmændene bliver ikke rige af det her. Renten er stigende, og det kommer til at ramme dem ret hårdt. Så vi regner faktisk med, at resultaterne for mælkebønderne falder lidt fra 2006 til 2007,« siger jordbrugsøkonom Michael Pedersen fra Landscenteret i Tilst, der er videncenter for Dansk Landbrugsrådgivning.

Nu har disciplinen sortsyn og beklagelse som bekendt altid været et grundfag på landbrugsskolerne. Men alt tyder på, at der er noget at have pessimismen i.

Foderpriserne er kraftigt stigende, og efter et højt investeringstempo de seneste år er der generelt set også en stor gældsbyrde til en højere rente.

»Samtidig er det ret sent i indeværende regnskabsår, at vi mærker gevinsten fra de højere mælkepriser. Og så er spørgsmålet selvfølgelig, hvor langt de holder ind i 2008, selvom det ser lovende ud nu,« påpeger Michael Pedersen.

Samme melding lyder fra producenterne selv.

Kilde: Børsen.