Højere licens og TV2-brugerbetaling på vej

Brugerbetaling for TV2 og højere DR-licens. Det forhandler politikerne nu om. "Det handler jo om public tv", lyder det fra De Radikale.

Foto: Scanpix. Flere partier vil have hævet licensen på DR, til gengæld for at andre partier så får indført at der fremover skal være brugerbetaling på TV2.
Læs mere
Fold sammen
Danske tv-seere skal for alvor til lommerne i fremtiden. Meget tyder på, at det både bliver dyrere at se DR og TV2.

Mens regeringen i forbindelse med forhandlingerne om en redningsplan for TV2 således går efter brugerbetaling for TV2, arbejder flere partier på den anden fløj på at hæve licensen på DR. En licensforhøjelse skulle således være deres pris for at sluge brugerbetaling for TV2.

Den radikale medieordfører, Jørgen Poulsen, bekræfter, at flere licenskroner til DR er med inde i forhandlingerne om en redningsplan for TV2.

"Der findes jo en række veje at gå. Det, der er inde i billedet, er en pristalsregulering af licensen. Og selvfølgelig er forhandlingerne om TV2 også koblet sammen med DR's situation. Det handler jo om public tv, og der er utrolig mange delelementer i spil - blandt andet licens og betaling," siger han til Ritzau.

Ordførerne i medieforligskredsen mødes torsdag og fredag for - efter planen - at lægge sidste hånd på en økonomisk redningsplan for TV2.

/ritzau/