Højere bidragssatser øger overskud i Danske Banks boligbutik

Indtægter for gebyrer på boliglån steg med 95 millioner kroner i Realkredit Danmark, Danske Banks boligbutik.

Boligmarkedet er i fortsat bedring, og det er kassen hos Realkredit Danmark også. Det viser selskabets regnskab for første halvår. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om flere end 1200 boligkunder i Realkredit Danmark, som hører under Danske Bank, fik et boliglån med negativ rente, øgede realkreditinstituttet alligevel sin indtjening i første kvartal.

Stigende indtægter fra bidragssatser sikrede, at Realkredit Danmark fik et resultat på 1,2 milliarder kroner mod 1,1 milliard kroner i samme periode 2016.

»Bidragsindtægterne steg med 95 millioner kroner primært drevet af en øget udlånsportefølje og stigende gennemsnitlige bidragssatser,« skriver selskabet i regnskabet.

Administrerende direktør Carsten Nøddebo er godt tilfreds.

»Resultatet afspejler en forbedring af Realkredit Danmarks markedsposition, en fortsat bedring på boligmarkedet og et højt aktivitetsniveau på markedet for erhvervsejendomme.«

»Med udsigt til fortsat fremgang på arbejdsmarkedet, en positiv reallønsudvikling og lave renter forventes boligpriserne at stige med 3-4 procent i år. Også markedet for fritidshuse viser tegn på at være på vej op,« siger han i regnskabet.

Bruttoudlånet hos Realkredit Danmark steg i første kvartal til 32 milliarder kroner mod 22 milliarder kroner i samme periode i 2016.