Høje forventninger til Robert Mærsk Uggla

Forfremmelsen af den 33-årige Robert Mærsk Uggla kan være en del af en plan om at gøre ham erfaren inden for shipping, vurderer analytiker. Men der er også høje forventninger til hans evner.

Udnævnelsen af Robert Mærsk Uggla til ny topchef for slæbebåds og bjærgningsvirksomheden Svitzer er et godt skridt op af karrierestigen for Mærsk McKinney-Møllers 33-årige barnebarn. Det fastslår Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen, der dog også peger på, at kravene til Robert Mærsk Uggla er høje.

"At gå fra at være for chef for Broströms små produkttankskibe, som ikke bliver nævnt i Mærsks regnskaber, til at blive direktør i Svitzer, der er så stort, at det er med i regnskaberne, er et trin opad," siger Jacob Pedersen i forbindelse med udnævnelsen.

Jacob Pedersen kan endda godt forestille sig, at der er strategi i udnævnelsen. Også set i lyset af, at Robert Mærsk Uggla blev forbigået, da der for nyligt var chefrokade i bl.a. Maersk Tankers. Her var Robert Mærsk Uggla nævt som et muligt emne, idet han havde erfaring fra datterselskabet Broström.

"Der kunne godt ligge noget bredere i, at han går til Svitzer og ikke Tankers. Der kan ligge det i det, at man gerne ser, at han får en bredere erfaring i shipping. Det vil være godt på CVet, hvis han senere skal rykke op til de tunge drenge," siger han.

Hele ideen med, at et medlem af Mærsk-familien bliver kørt i stilling til noget tungt i verdens største containerrederi, bekymrer ikke Sydbank-analytikeren.

"Nu ligger der jo hele den familiære historie, og det er jo smukt og unikt, at man har mulighed for det, men den professionalisme der er krøbet ind over Mærsk de sensete 10-15 år betyder, han skal være mere end kompetent til jobbet," vurderer Jacob Pedersen og tilføjer:

"Der må aldrig nogensinde være snak i krogene om, at han fik jobbet, fordi han var i familien. Han skal være outstanding. Jeg er da også overbevist om, at hans seler kan bære. Ellers havde de ikke valgt ham."