Høje forventninger til Darzalex blev overgået

Biotekselskabet Genmab leverede onsdag et regnskab, der overgik markedets forventninger. Og de forventninger var i forvejen høje, påpeger Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

Biotekselskabet Genmab leverede onsdag et regnskab, der overgik markedets forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han havde forinden regnet med en opjustering fra Genmabs side, og en opjustering kom der.

- Genmab leverer et super regnskab, til trods for at forventningerne på forhånd var høje, og at man forventede en opjustering baseret på et stærk markedssalg for Darzalex. Det markedssalg overgår både mine og mine kollegers estimater for tredje kvartal, siger Søren Løntoft til Ritzau Finans.

Samtidig modtog Genmab højere royaltyindtægter for kræftmidlet fra partneren Johnson & Johnson, end analytikeren havde haft i kikkerten.

På baggrund af det bedre end ventede salg Darzalex var regnskabet ledsaget af en løftet prognose for salget af midlet til mellem 500 og 550 mio. dollar i 2016. Tidligere ventede Genmab et salg på mellem 440 og 490 mio. dollar.

- Med den gode udvikling i tredje kvartal skal der ikke ret meget acceleration og salg til i fjerde kvartal for at ramme den høje ende af intervallet og faktisk også overgå de forventninger. Vi kan ende i en situation, hvor markedssalget for Darzalex overgår Genmabs netop udstukne prognose, mener Søren Løntoft Hansen.

- I samme ombæring siger Genmab også, at da det rammer 500 mio. dollar i markedssalg, så udløser det en milepælsbetaling på 25 mio. dollar, der øger prognosen for milepælsbetalingerne, fortsætter han.

Genmab fastholder samtidig forventningerne til driftsomkostninger til trods for lidt højere omkostninger i tredje kvartal. Det ser Søren Løntoft Hansen som et tegn på, at der er nogle kvartalsudsving.

- Regnskabet afspejler den stærke kvalitet, der er kommet i Genmabs omsætning og indtjening med lanceringen af Darzalex, som giver Genmab det stærke finansielle fundament til at investere i andre forskningsprojekter, siger han.

Genmab-regnskabet kom efter børslukketid onsdag, hvor selskabets aktie lukkede med en stigning på 0,3 pct. til 1067 kr.