H&M starter indbo-forretninger

H&M havde en rigtig god jul i 2006. Nu planlægger kæden at udvide forretningen med boligtekstiler og begynder også at sælge dyrere tøj.

Tøjgiganten H&M planlægger at gå ind på markedet for boligtekstiler og starter i efteråret 2007 kæden H&M Home, skriver den svenske nyhedstjeneste e24.

I begyndelsen bliver det nye koncept lanceret via kataloger og postordrebestillinger i Norden og Holland, mens tyskerne og østrigerne udelukkende kan handle via Internettet.

Samtidig etablerer H&M også en række nye forretninger med dyrere tøj under navnet Collection of Style, COS. Tøjet bliver lavet både til mænd og kvinder, og den første forretning åbner til foråret på Regent Street i London, der er en kendt shopping-gade.

I løbet af 2007 regner H&M med at åbne i alt ti butikker i Storbritannien, Tyskland, Holland og Belgien.

Nyhederne kommer i forbindelse med, at H&M fremlagde årsregnskab.

H&Ms julesalg var langt bedre end forventet i december. Regnskabet for årets sidste kvartal var viste bedre tal end ventet. Resultatet før skat blev 5,44 milliarder svenske kroner.

Omsætningen landede på 19,5 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal. Det er en forbedring på otte procent i forhold til samme periode sidste år. I hele 2006 havde H&M en omsætning på 68,4 milliarder svenske kroner, skriver e24.

I Danmark øgede H&M sin omsætning for regnskabsåret 2005/2006 med 10 procent til 3,29 milliarder svenske kroner, ifølge RB-Børsen.

Kæden åbnede tre nye butikker i Danmark i fjerde kvartal, mens en butik blev lukket.