H&M i laveste niveau siden finanskrisen efter endnu en salgsskuffelse

Aktien i den svenske tøjvirksomhed Hennes & Mauritz fortsætter torsdag den seneste tids deroute efter offentliggørelsen af skuffende salgstal for de seneste tre måneder frem til udgangen af februar.

Modegiganten gennemgår en svær periode for tiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Efter et fald på 4,6 pct. til 130,14 svenske kr. ligger aktien nu i det laveste niveau siden finanskrisen, da aktien i november 2008 var nede at vende i kurs 125.

Selskabets salg var i første kvartal af det forskudte regnskabsår uforandret justeret for valutakursændringer i forhold til samme periode sidste år, mens analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet en vækst på 1,2 pct.

»Salgsudviklingen kommer til at sætte pres på konsensusestimaterne for H&M's indtjening per aktie for det første kvartal og for hele året,« skriver Royal Bank of Canada i en kommentar.

Bloomberg skriver, at tøjvirksomhedens forsøg på at få ryddet lageret ved at sænke priserne og få solgt ud af vintervarerne efter et usædvanligt varmt vejr i december og januar, kostede omsætning.

»Denne udvikling var endnu mere skuffende, set i lyset af at H&M gennemførte aggressive salgsfremmende aktiviteter i løbet af dette kvartal for at rydde op i overskydende lager,« skriver analytiker Cedric Rossi fra Bryan Garnier & Co. ifølge Bloomberg.