H&M-formand køber aktier for milliarder efter børsnedtur

H&M-formand køber aktier for milliarder efter børsnedtur (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Bestyrelsesformanden i det svenske tøjselskab Hennes & Mauritz (H&M), Stefan Persson, der også er søn af selskabets stifter, Erling Persson, har haft den store tegnebog fremme og købt yderligere 20 mio. aktier i selskabet i løbet af sidste og denne uge.

Det fremgår af en indrapportering til børsen i Stockholm.

Aktiekøbet har kostet formanden, hvis familie og relaterede selskaber nu ejer 41,7 pct. af H&M, den nette sum af 3,42 mia. svenske kr. - svarende til 2,56 mia. kr.

Opkøbene er kommet, efter at H&M i sidste uge fik tørre tæsk på børsen oven på et sæt svært skuffende salgstal for fjerde kvartal samt en varsling af butikslukninger samt færre nyåbninger end tidligere planlagt.

Fredag faldt H&M således med 13 pct., og nedturen fortsatte mandag med et yderligere fald på 2,5 pct. Tirsdag steg aktien igen 1,2 pct., men onsdag går det atter ned ad bakke med et dyk på 2,3 pct. til 168,10 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Det værdisætter hele H&M til 278,4 mia. svenske kr. på børsen. Dermed har aktieandelen på samlet 41,7 pct. en værdi af 116 mia. svenske kr.