H&M forgylder formand

Stifterfamilien bag H&M kan sagtens juble over detailkædens gode resultat. Med formand Stefan Persson i spidsen er familien sikret en gevinst på 4,7 milliarder svenske kroner i aktieudbytte.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Mon ikke der var jubel i bestyrelseslokalet hos H&M, da man godkendte regnskabet for 2008? Ikke nok med at resultatet viste stigende salg og overskud midt i en global krisetid, bestyrelsen blev også enige om at hæve udbyttet til aktionærerne.

Fra sidste års niveau på 14 svenske kroner per aktie besluttede bestyrelsen at hæve udbyttet til 15,50 svenske kroner, og det betyder store gevinster til detailgigantens største aktionærer.

Den største er Persson-familien, der er stifterfamilien bag H&M. Det var således bestyrelsesformand Stefan Perssons far, der i 1947 stiftede den svenske tøjkæde. I dag sidder Stefan Persson og hans familie på 36,8 procent af aktierne i selskabet, og kan derfor ifølge Dagens Industri, se frem til en kontant gevinst på 4,7 milliarder kroner.

De gode tider stopper dog ikke der for Persson-slægten. Stefan Perssons søster Lottie Tham sidder på 5,3 procent af aktierne, og selvom det er en betydeligt mindre andel, sikrer det hende godt 44 millioner svenske kroner.