HK og 3F overtager Jobpatruljen næste år

Indsatsen for at tjekke unges forhold i feriejob er så vigtig, at den ikke må nedlægges, siger HKs formand.

Jobpatruljen. Foto: Flemming Højer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LOs Jobpatruljen, som tjekker løn- og arbejdsforhold for unge i fritidsjob, videreføres af HK og 3F. Den beslutning er truffet i forbindelse med de omfattende besparelser, som LO skal gennemføre.

- De opgaver, som Jobpatruljen har udført gennem flere år, er så vigtige, at de simpelthen ikke må indstilles, siger HK's formand, Kim Simonsen, til Ritzau.

Med virkning fra 2012, hvor LO skal gennemføre sine besparelser, videreføres Jobpatruljen i et samarbejde mellem HK og 3F.

- Vi er i forvejen involveret i arbejdet, og når patruljen næste år overdrages til HK og 3F, håber vi, at andre fagforbund også vil være interesserede i at medvirke, tilføjer HK's formand.

Overordnet forestiller han sig ikke ændringer i de områder og problemer, som Jobpatruljen har fokus på. Det drejer sig primært om arbejdstider, løn og arbejdsforhold.

- De unges fritidsjob er mange steder fortsat en gråzone, hvor arbejdsgiveren ikke har skrupler over for at give 20 kroner mindre i timen, end overenskomsten siger, hvis han kan slippe af sted med det, understreger Kim Simonsen.

Han påpeger, at antallet af sager, som rejses ud fra indberetningerne, og antallet af sager, der vindes, taler et markant sprog om Jobpatruljens berettigelse.

HK mener, at der i et lidt længere perspektiv også er andre gevinster ved indsatsen.

- Det er vigtigt, at de unge på denne måde får et indblik i fagforeningernes rolle. De skal være klar over, at aftalerne om deres løn- og arbejdsforhold ikke er noget, som er faldet ned fra himlen, siger Kim Simonsen.

Ritzau