HK: Ja, kom så med den IT!

HK/Privat bakker Dansk Industris forslag om en ambitiøs satsning på at bruge IT i undervisningen op.

Kongehøjskolen i Aabenraa bruger i 3.-4. klasse IT overalt i undervisningen, hvor det er muligt: dansk, engelsk, matematik, musik og natur/teknik. Eleverne kan fra tavle-PCer koble sig trådløst på den digitale tavle, så alle kan se deres bogprojekt med billeder, film og lyd eller høre deres musikopgave. Diktater og matematikopgaver kan løses interaktivt på computerskærmen. »Gammeldags« bøger er dog ikke afskaffet. Skoleleder Lisa Holden Christensen (til venstre) og finansminister Bjarne Corydon (S) kikker med i undervisningen. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige præcis: mere IT i undervisningen, tak!

Formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, hæver tommelfingeren til det ønske om at satse på IT i undervisningen i Danmark, som Dansk Industris brancheorganisation for IT og Tele, ITEK, lige har fremlagt.

»Mere IT i undervisningen er en oplagt investering, der i løbet af få år vil give Danmark store vækstmuligheder. Eleverne i folkeskolen skal for eksempel undervises i programmering og digitale løsninger, så alle får IT ind med modermælken. Samtidig vil fjernundervisning sætte turbo på efter- og videreuddannelse af både faglærte og ufaglærte i industrien og i servicevirksomhederne. Det er en oplagt måde at gøre Danmark mere konkurrencedygtig på,« siger Simon Tøgern, der også er medlem af regeringens vækstteam på IKT-området, altså IT, kommunikation og tele.

Første milepæl allerede i år

ITEK har lavet et syv sider stort udspil, »Strategi for digital læring«, som opfordrer regeringen til at satse ambitiøst på at få IT ind i skolernes undervisning overalt og sætte nogle konkrete mål for, hvor hurtigt og hvor meget det skal være.

ITEK ser dermed også muligheden for at skabe en ny dansk eksport af digitale læringsmidler, når man på den måde hurtigt kan få gode erfaringer med at bruge de nyeste, teknologiske hjælpemidler i praksis.

Udspillet lægger op til, at digitale læremidler allerede i år skal bruges i den daglige undervisning i samtlige folkeskoler, og at digital undervisning og læring i 2020 er en del af al undervisning. I 2016 skal alle skriftlige prøver og eksamener kunne gennemføres digitalt, og i 2018 skal alle elever og studerende bruge digitale redskaber som en integreret del af undervisningen og læringen.

Læs mere: Udspillet »Strategi for digital læring« kan hentes her (i PDF-format)

LÆS MERE