Hjemmearbejde får Danske Bank til at opsige lokaler i København

Coronakrisen har vendt op og ned på dagligdagen for mange arbejdspladser og de ansatte. Færre medarbejdere møder ind på storkontorerne, og det har Danske Bank nu taget konsekvensen af.

Danske Bank har valgt skære 25 procent af kontorarealet i København væk. Banken har fortsat hovedsæde på Holmens Kanal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tomme lokaler og ubrugte skriveborde har fået landets største bank, Danske Bank, til at opsige en række lejemål i København.

Det skriver Børsen.

Siden coronakrisen brød ud, har en stor del af Danske Banks i alt 22.000 medarbejdere passet jobbet fra privaten. Bankens erfaringer med hjemmearbejde har været så gode, at Danske Bank har opsagt cirka 25 procent af bankens samlede kvadratmeter kontor i København. Det drejer sig om lejemål i Store Kongensgade, Hammerensgade, Niels Juels Gade samt i Ejby ved Glostrup.

»Vi har haft for mange kvadratmeter. Tidligere havde vi flere arbejdsstationer end medarbejdere, det giver ikke så meget mening, når der er et ønske fra medarbejderne om at arbejde mere hjemmefra,«  siger Taid Qazi, ejendomsdirektør hos Danske Bank, til Børsen.

Landets største erhvervsmægler, Colliers, offentliggjorde i juni en global undersøgelse, der viste, at ansatte ønskede at bruge 33 procent af arbejdstiden i hjemmet og 56 procent af arbejdstiden fra kontoret. De resterende 11 procent ville de anvende hos partnere og kunder.