Hjemlig cykelsport frygter sponsorflugt

Cykelsporten herhjemme frygter for sponsorflugt efter det danske cykel-es Michael Rasmusssens exit fra øverste tinde i Tour de France og fyring fra Rabobank.

- Det er den sorteste dag nogensinde i dansk cykelsport, siger Cykling Nords bestyrelsesformand Jonas Mikkelsen.

- Jeg er ramt i hjertekulen i den her sag, og det skal ingen hemmelighed være, at jeg er lidt nervøs for at skulle i gang med at forhandle sponsorkontrakter til vor klub, fastslår Farsø Cykle Klubs formand Henrik B. Jørgensen.

De to nordjyske reaktioner kommer efter den måske største cykelskandale i tour'ens historie, hvor Michael Rasmussen i gult først blev suspenderet - og siden fyret - af Rabobank for at have brudt tillidsforholdet ved at lyve om, hvor han var henne i træningsopstarten til Tour de France, skriver Nordjyske Stiftstidende.

De nordjyske reaktioner lader ingen i tvivl om, at det er med dybeste alvor, man fra lederside ser sin sport blive trukket igennem sølet.

Samstemmende tager man i såvel Cycling Nord, i Farsø CK og i teamet Glud&Marstrand Hobro-Horsens stærkt afstand fra den skandalestrøm, der skyller ind over den professionelle del af sporten.

Men samtidig påpeger de nordjyske ledere, at der er en helt anden holdning til doping i deres rækker, og at det er vigtigt, at man formår at adskille tingene.

Jonas Møller og Henrik B. Jørgensen forudser dog begge svære tider for deres sport, ikke mindst med henblik på at skaffe de nødvendige sponsorer, for de forstår godt, at folk i almindelighed har svært ved at skelne mellem det, der foregår på de hjemlige landeveje og så det, man kan se på tv.

Yderligere får skandalerne de unge talenter til at miste begejstringen og entusiasmen, når glansbillederne af deres idoler krakelerer.

På vej til et World Cup-løb i Tyskland med ryttere fra juniorteamet i Glud&Marstrand Hobro-Horsens konstaterer leder Henrik Kristensen, at hans unge ryttere sidder tavse og chokerede i bilen.

- Det er hårdt for dem, for de ser jo op til de drenge nede i Frankrig. Det er på grund af dem, at de har motivationen til at træne, og nu ser de, at det hele bare er fup og fidus, siger han.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende