Hjem-Is vil sælge til kineserne

I dag er isproducenten Hjem-Is kendt for sine blå isbiler, der kører rundt i Danmark. Fremover skal de også forbindes med isbarer i Kina. Det sikrer en netop indgået millionaftale.

Snart er Hjem-Is ikke kun kendt i Danmark. Til foråret vil også kineserne få mulighed for at sætte tænderne i en kold, dansk is. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ding-ding-ding lyder det ud af højtaleren på den blå bil, når den kommer trillende opad villavejene i hele landet. Der er selvfølgelig tale om Hjem-Is-bilen. I Danmark kender vi den for at bringe is til vores hjem og til vores fryser. Snart vil også kineserne skulle lære at sige Hjem-Is, men lyden af is-bilen må de undvære.

Hjem-Is har netop landet en millionaftale med det kinesiske selskab Zoupnig Fukai. Men i Kina har mange ikke den fornødne frysekapacitet, hvorfor det ikke vil give mening at have den blå isbil på vejene. I stedet åbner Hjem-Is isbarer, såkaldte concept stores, skriver Børsen.

»Da vi overtog Hjem-Is for to år siden, skulle vi trimme forretningen her i Danmark, men også videreudvikle den. Det her skal ses som et stort skridt i videreudviklingen af Hjem-Is,« siger Per Roth, produktionsdirektør og medejer af Hjem-Is.

Til at starte med forventer Hjem-Is at åbne 10-15 isbarer i den kinesiske by Jinan. Første gang kineserne kan forvente at smage Hjem-Is vil blive i maj eller juni.