Hjem-IS i krig med Viking Is

Der er udbrudt en kold krig i Syd- og Sønderjylland. Hjem-IS vil have nedlagt fogedforbud mod sin nye konkurrent Viking Is, som også sælger is fra biler på villavejene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser DR Syd.

Ejerne af Viking Is, brødrene Per og Tom Roth har tidligere været henholdsvis franchisetager og daglig leder af Hjem-IS i Sydjylland. Og striden drejer sig om, at Hjem-IS beskylder brødrene for at have taget brancheerfaringen med over i Viking Is.

Men Tom Roth mener ikke, han har fået noget forærende:

- Jeg fik ikke det hele serveret på et sølvfad, da jeg var franchisetager i Hjem-IS. Jeg måtte selv oparbejde mine egne erfaringer, og de erfaringer mener Hjem-IS åbenbart ikke, det er lovligt at tage med sig videre, siger han til DR Syd.

Tom Roth mener, at forklaringen ligger et andet sted:

- Hjem-IS har haft monopol på det her område i 35 år, og det monopol vil de med vold og magt beholde. Vi mener, at vi kan levere et bedre produkt end Hjem-IS, og så vil vi lade det være op til forbrugerne at bestemme, om de vil handle det ene eller det andet sted, siger han til DR Syd.

Tom Roth oplyser, at han i sin tid skrev under på en konkurrenceklausul, der forbød ham at arbejde med is i et år, efter han stoppede i Hjem-IS. Men han blev fritstillet fra den klausul, da han indledte et samarbejde med et tysk firma - i en helt anden branche.

Ifølge Tom Roth mener Hjem-IS nu, efter at samarbejdet med det tyske firma blev afbrudt, at hans fritstilling blev givet på baggrund af falske oplysninger. Altså at samarbejdet med det tyske firma blot var en fupmanøvre for at komme fri af kontrakten med Hjem-IS.

Derfor var fritstillingen ikke gyldig, og derfor vil Hjem-IS nu have nedlagt fogedforbud mod Viking Is. Tom Roth siger derimod, at han kan dokumentere, at alt er i orden. Striden skulle have været for Retten i Sønderborg i dag, men er blevet udsat. En ny dato er endnu ikke fastlagt.

Hjem-IS har ikke ønsket at kommentere historien over for DR Syd.