Hitman-udvikler fyrer halvdelen af de ansatte

Selskabet bag det populære computerspil fyrer halvdelen af medarbejderne og stopper en række nye projekter.

Spiludvikleren bag spillet Hitman skal ud i stor fyringsrunde. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL McCARTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Den ikoniske og velklædte lejemorder Hitman har siden 1998 taget verdens computerspilsentusiaster med storm. Men i dag er opturen midlertidigt stoppet.

Selskabet IO Interactive, der er ansvarlige for den koldblodige morder, meddeler, at halvdelen af de ansatte nu står til at miste deres arbejde.

IO Interactive er stiftet i Danmark i slutningen af 1990erne og er i dag ejet af japanske Square Enix. Netop Square Enix meddelte via en blog, at der er store ændringer på vej for selskabet med hovedkontor på Kalvebod Brygge, der skal sikres i en tid med udfordrende markeder.

»Udviklingen vil fokusere udelukkende på den fremtidige version af Hitman produktet og et nyt AAA Hitman projekt. Det betyder, at vi har taget den vanskelige beslutning at droppe andre udviklingsprojekter og initiativer hos IO og reducerer vores medarbejderstab, hvilket vil påvirke ca. halvdelen af vores ansatte i takt med, at vi foretager interne justeringer for at møde udfordringerne i dagens marked,« lyder det i en blog fra Square Enix.

IO Interactive har tidligere lanceret spil som Mini Ninjas samt Kane & Lynch, men fremadrettet vil selskabet udelukkende vende blikket mod dér, hvor succesen begyndte - med Hitman.