Historisk københavner-ejendom begæret på tvang

Er man ude efter en erhvervsejendom, findes der næppe et dyrere sted at handle end på Strøget i København, men nu er der måske mulighed for at gøre et kup.

Ifølge itvang.dk er den 234 år gamle ejendom der ligger her på Købmagergade blevet begæret på tvang af Nykredit, der har et tilgodehavende på knap 67 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ifølge tvangsauktionsportalen itvang.dk er den 234 år gamle ejendom på Købmagergade 39 blevet begæret på tvang af Nykredit, der har et tilgodehavende på knap 67 millioner kroner.

Den offentlige vurdering af ejendommen, som blandt andet har huset skobutikken Hallgren, er sat til 48,5 mio. kr., hvilket er betydeligt mindre end gælden i bygningen, som ifølge salgsopstillingen er oppe på 81,7 mio. kr.

Ejendommen i fire etager byder på et areal på 308 kvadratmeter, som blandt andet dækker over en stueetage, der tidligere har været brugt til restaurant, gods- og kundeelevatorer, og flere erhvervslokaler på de øverste etager.

Bygningen bærer præg af at have stået forladt, og “trænger til en generel oprydning og en kærlig hånd.”

Det skriver Boliga.dk

Solgt for 332 mio. kr.

Det er forholdsvis sjældent, at københavnske erhvervsejendomme i den prisklasse ryger på tvangsauktion.

I de seneste 10 år er det således kun sket to gange, i begge tilfælde på Amagertorv i 2010.

Her blev ejendommen på Amagertorv nummer 10, som huser Illums Bolighus, købt af selskabet AAA United A/S, der er ejet af den stenrige Bestseller-familie, for 332 millioner kroner, mens bygningen i nummer 29 senere samme år blev solgt for 153 mio. kr.

Ejendommen på Købmagergade 39 tilhører K/S Købmagergade 39, som via en mindre forgrening af selskaber er ejet af VB Holding af 2008 ApS og Holdingselskabet af 17.11.2008 ApS.

Se tvangsauktionen her