Historisk glasværk lægges i graven

Det svenske glasværk Orrefors Kosta Boda, der tidligere var ejet af danske Royal Scandinavia, lukker efter store underskud.

Nu går den ikke længere for glasværket Orrefors Kosta Boca. Ejeren har kastet håndklædet i ringen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underskud i 18 ud af de seneste 20 år koster nu endegyldigt Orresfors Kosta Boda livet. Det skriver svenske DI.se.

Orrefors Kosta Boda var i mange år et af svenske glasindustris flagskibe, og selskabet var frem til 2005 ejet af Royal Scandinavia, indtil det blev solgt videre til det svenske børsnoterede selskab New Wave Group.

Orrefors Kosta Boda var i lang tid et af Nordens største glasværker og ligger i det svenske Småland. Glasværket blev lukket 12. juli, og ejeren har gennem længere tid ligget i forhandlinger om et salg til anden side. Men onsdag blev alle forsøg på at finde en køber skrinlagt.

»Interessen for at overtage virksomheden har været meget lille. Det er ikke så mærkeligt, da den har præsteret meget dårlige resultater,« siger Torsten Jansson, adm. direktør i ejervirksomheden New Wave Group til DI.se.

Han oplyser, at glasværket har kørt med underskud i 18 af de seneste 20 år. Så lukningen burde ikke komme som en overraskelse, mener han.

Orrefors blev grundlagt i 1898, og produktionen af de mest kendte produkter, krystal - og kunstglas, blev indledt i 1914.

De tidligere danske ejere, Royal Scandinavia, er nu også solgt til videre til udlandet.