Historisk forsvarsværk ryger på tvangsauktion

Der skal dog påregnes en del istandsættelse.

Har du altid drømt om at eje dit helt eget forsvarsværk, er en sjælden mulighed nu dukket op nord for København, skriver Boliga.dk.

Buddinge Batteri, der blev bygget i 1888-1889 og som skulle støtte Bagsværdfortet og Gladsaxefortet i tilfælde af et angreb, er nemlig røget på tvangsauktion, og den kommende køber kan blandt andet se frem til 14 bygninger med rødt tegltag og grønne hoveddøre og et samlet tinglyst areal på over 8.000 kvadratmeter.

Den offentlige vurdering er sat til 7,3 mio. kr.

Ifølge salgsopstillingen på tvangsauktionssiden itvang.dk er bygningerne i udmærket stand udvendigt, men indeni er de slidte, beskidte og i dårlig stand, blandt andet som følge af indbrud, tyveri og opmagasinering af skrald.

Batteriet, som er fredet, blev nedlagt i 1920, og i dag er der tale om et åbent jordareal bestående af en central vold 2-3 m over den omgivende tørre batterigrav og med en omgivende ydre vold. Hele arealet er spærret af aflåste gitterporte.

Der var i den centrale vold indbygget seks betonbriske til kanoner, to ammunitionsdepoter af beton og en kommandostation, også af beton.

Armeringen bestod af seks 12 cm. kanoner.

Se billeder af fortet her - klik på salgsopstillingen