Historisk dyrt at være en fattig bank

De mest risikable banker i Danmark betaler fem gange mere i finansieringsomkostninger end de velpolstrede. Det er en historisk stor forskel.

De mest risikable banker i Danmark betaler fem gange mere i finansieringsomkostninger end de velpolstrede. Det er en historisk stor forskel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Finans.

»Forskellen på de banker, som finansierer sig dyrt, og de, som finansierer sig billigt, har aldrig været større end nu - den er faktisk tredoblet siden 2007,« siger seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull til Jyllands-Posten Erhverv.Lars Krull påpeger også, at de banker, der betaler mest, har svært ved at overleve den hårde konkurrence. Der er også historisk belæg for, at de banker, der betaler mest, ikke klarer sig. Af de femten banker, der i 2012 havde de højeste finansieringsomkostninger, eksisterer i dag kun otte.

De banker, som har de højeste omkostninger, er Vestjysk Bank (1,38 pct.), Sparekassen Sjælland (1,30 pct.) og Østjydsk Bank (1,30 pct.).Generelt er finansieringsomkostningerne dog faldet for alle bankerne de seneste år, og fra 2014 til 2015 faldt omkostningerne i gennemsnit med 0,35 pct.