Historisk bygning bliver luksuriøst kontorhotel

Just Karberg-familien dropper normale lejemål i Brønnums Hus, som fra efteråret bliver omdannet til eksklusivt kontorhotel.

En detalje fra Brønnums Hus. Fold sammen
Læs mere

Det 149 år gamle Brønnums Hus ved Det Kgl. Teater og Kongens Nytorv bliver ombygget til kontorhotel i den eksklusive ende af skalaen med 130-140 arbejdspladser. Planerne lød ellers på at omdanne bygningen til fire store lejligheder og almindelige kontor­lejemål, da ejendommen blev overtaget sidste forår fra staten af Karberghus, spiritus­familien Just Karbergs ejendomsselskab med speciale i historiske bygninger.

»Vi gør det her for at tjene flere penge. Vores fredede ejendomme er lejet 100 procent ud, og i alt har vi en udlejning på 98 procent, men vi kan få bedre indtægter ved at etablere et kontorhotel,« siger Andreas Just Karberg, direktør i Karberghus med mursten for omtrent en milliard kroner.

Kontorhoteller er dog fremmed jord at betræde, så driften sker sammen med det lille firma 5tested, som driver et kontor­fælles­skab af samme navn på Gothersgade – navngivet sådan, fordi bygningen er den femte regnet fra Kongens Nytorv.

Med Karberg-selskabet for enden af bordet har parterne oprettet virksomheden CHO:K – Copenhagen Heritage Offices by Karberghus.

Målgruppen er kreative og måske udenbys kunder, der har brug for permanente lokaler eller blot et lille kontor med møde­faciliteter, når de er i byen.

»Det bliver et high-end-sted, og vi går efter iværksættere og mindre firmaer, der vil være del af et netværk i eksklusive omgivelser,« understreger Andreas Karberg.

Kontorhotellet får fire niveauer eller tilbud, dyrest er det at få eget kontor. Et tomands af slagsen koster 12.000 kroner om måneden og appellerer prismæssigt næppe til helt nye, unge iværksættere.

»Det kan være start-ups, men det kan også være den 45-årige, som har solgt virksomheden, er startet igen og skal have et sted at være,« siger Karberg.

Huset får et internationalt præg, supplerer Britt Christiansen fra 5tested, i kraft af beliggenheden midt i byen og med metrostation næsten ved dørtrinnet. I øjeblikket er der forbindelse til Vanløse, lufthavnen og Ørestad, og fra 2019 giver metrocityringen hurtig adgang til brokvartererne og senere til Nordhavn og Sydhavnen.

Den internationale målgruppe afspejler sig også i navnet, for huset omdøbes til Brönnums med svensk/tysk ö.

De to forretningspartnere venter at åbne kontorhotellet, som også bliver kaldt Office Club, til oktober eller senest til november.

Inden da skal håndværkere indrette lokalerne indvendigt med kontorer, møderum, to bistro-inspirerede frokoststuer og andre fælleslokaler. Siden overtagelsen for godt et år siden er facaden blevet restaureret og istandsat. Der er også skiftet vinduer i en del af huset, der er tæt på at få en ny café i de stuelokaler, som i over 100 år husede Café Brønnum, drevet af familien af samme navn.

Kontorhotellet får fire fuldtidsansatte, som med Andreas Karbergs ord ikke bare skal være hotelreceptionister, men skal »facilitere netværk« i huset.

»I et hotel kan de måske huske, hvilken kaffe du drikker, her i huset skal de ansatte også kunne huske, hvordan dine kunder vil have kaffen,« forklarer Britt Christiansen om serviceniveauet.

Både hun og Andreas Karberg vurderer, at kontorhotellet vil være oppe på stort set fuld belægning fra midten af 2016.

Bygningen har ikke stået tom hele tiden siden overtagelsen i foråret 2014. Hele holdet bag filmen »The Danish Girl« lejede sig nemlig ind to måneder under optagelser i Nyhavn om verdens første kønskifte­opererede person. Foruden topskuespillere omfattede staben blandt andre 300 statister, så Andreas Karberg fik lejeindtægter for hele bygningen – og er spændt på, om ejendommen også får lidt reklame i form af scener i filmen, der får premiere til november.