Historien gentager sig: Mols-Linien stiger over Polaris' bud

Markedet har deja-vu i dag. Mols-Linien stiger nemlig over det forhøjede tilbud fra Polaris, præcis som ved det første bud.

Mols-Linien sejler igen med en aktiekurs, der ligger et stykke over kapitalfonden Polaris' bud på selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trin ét: En kapitalfond placerer et bud på et mindre, dansk rederi. Trin to: Investorer handler rederiets aktiekurs over kapitalfonden bud.

Der mangler nok stadig en del emperi til at godtgøre, om ovenstående regel holder vand, men i Mols-Liniens tilfælde lader der til at være noget om snakken. For aktiemarkedet har reageret på præcis samme vis, begge gange kapitalfonden Polaris har meldt bud ind til børsen.

I skrivende stund er Mols-Linien steget med 12 pct. til 43 kroner for en aktie på den første åbningsdag, efter Polaris hævede sit bud fra 34 til 40 kroner per aktie.

»Investorernes risiko er begrænset, for de kan altid sælge til 40. I den henseende er adfærden helt forventlig og helt efter planen. Det følger, hvad man ellers ser i udlandet, når der er noget i gærd, og der måske kan være flere kombetanter inde i billedet,« siger investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen.

Da Polaris aflagde sit første bud på 34 kroner per aktie, steg kursen også over kapitalfondens bud. Og det er et risikabelt game, som investorerne spiller. Kapitalfonden Polaris har nemlig sikret sig uigenkaldelig opbakning for 76 pct. af aktionærerne, og hvis Polaris tilegner sig kontrol med 90 pct. af aktiekapitalen, så kan de tvangsindløse de resterende aktionærer.

Flere juridiske eksperter har over for Berlingske påpeget, at det vil være meget usandsynligt, hvis ikke tvangsindløsningensprisen bliver den samme, som størstedelen af aktionærerne har sagt ja til. Dermed risikerer de investorer, der nu handler til 43 kroner, at blive tvangsindløs til en lavere pris.

Den risiko var der naturligvis også, da Polaris' bud var 34 kroner, og aktien handlede i 35: Men dem, der købte dengang, må siges at have gjort en helt okay handel.