HipStop – et barn af innovationsmiljøer

Innoveo er et eksempel på en af de virksomheder, som innovationsmiljøerne har investeret i.

Katrine Kot og Serap Sahin har udviklet en forretningsidé om en ny hoftebandage. Men der er lang vej til, at selskabet kan markedsføre produktet. Arkivfoto: Peter Elmholt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Innoveo har udviklet en ny hoftebandage. Hvert år får cirka 18.000 danskere indopereret nye hofter, men især i begyndelsen kan de risikere at gå af led. Derfor skal nogle patienter bære bandager, som er lavet af plasticskaller og stålskinner. En slags korset, som er ubehageligt at gå med – og endnu værre at ligge med. For korsettet skal være på døgnet rundt i seks til 12 uger.

Ifølge stifterne af Innoveo, Katrine Kot og Serap Sahin, der har skrevet deres ingeniørspeciale om emnet på DTU, kan patienterne få det bedre ved at bruge deres nye hoftebandage i stof med seler og velcrolukninger. De kalder den HipStop.

Innovationsmiljøet Syddansk Teknologisk har investeret 2,5 millioner kr. i virksomheden.

Men før HipStop holder sit indtog i det danske sundhedsvæsen, skal der være evidens. Dvs. videnskabeligt gennemtestede forsøg på en stor gruppe patienter, der beviser, at Katrine Kot og Serap Sahin har ret. Det arbejder de nu på at skaffe.

Håbet er, at private investorer hen ad vejen vil være med. Der satses på at introducere HipStop på markedet om et par år.