Hipstere og low-carb-diæter sender baconprisen på himmelflugt i USA

Baconpriserne er steget voldsomt i USA, efter at det er blevet en hot spise i hipster- og gourmetkøkkenerne.

Foto: RICK WILKING

Alt bliver bare bedre med bacon, hed en dansk kogebog for nogle år siden. Om det er sandt eller ej, lader vi den enkelte læser bestemme. Hvad der derimod står til troende er, at i USA er baconpriserne strøget i vejret og har forvist mere billige og sunde morgenmadsprodukter til fordel for stegt bacon.

Det skyldes, at bacon er blevet en hot spise over there, og at spisen ikke længere udelukkende bliver serveret hos de klassiske grill-, burger- og morgenmadsrestauranter. Det sprøde flæsk er også et yndet spise i Brooklyn's hipsterkvarter, hvor man kan man få serveret en ni-retters baconmenu. Og ved cocktailparties serverer man nu også bacon som appetitvækker. Efterspørgslen skyldes også populariteten af ​​"low-carb" ernæring, såsom Atkins-diæt, hvor det anbefales, at man skal undgå kulhydrater med ubegrænset fedtindtagelse, skriver tyske Handelsblatt.

Amerikanske medier satte allerede for måneder siden sine landsmænd ind i situationen. Det begyndte i februar, da det estimerede amerikanske erhvervsmagasin Forbes og siden nyhedsbureauet NBC skrev om, at 2017 kan blive året, hvor nationen kommer til at mangle bacon. Baggrunden for budskabet var en var en advarsel fra Ohio Pork Council, som kundgjorde, at de frosne svinekødsreserver (som man fremstiller bacon af) ville nå sit laveste niveau i 60 år til december i år.

Selvom foreningens præsident forsikrede, er forsyningen fortsat var garanteret, udbrød der panik blandt baconfans. Det hjælp ikke meget, at eksperten Steve Meyer fra EMI Analytics i New York Times sagde, at der ville være masser af bacon. Avisen New York Times kaldte endda Ohio Pork Councils rapport for fake news.

Det har da også siden vist sig, at USA ikke kommer til at mangle bacon. Derimod er prisen på et halvt kilo bacon steget med 23 procent til 6,4 dollar siden begyndelsen af 2017. For at sætte det i perspektiv kan man faktisk få næsten fire et halvt kilo frisk kylling for den pris.

Og selv om prisen er røget i vejret er bacon dog stadig langt væk fra en luksusvare.