Hiphopstjerne får ja til at købe Wimp

Sure småaktionærer har sagt ja til at sælge musikstreamingtjenesten til amerikanske Jay-Z.

Sangeren Beyonce Knowles og hiphopstjernen Jay-Z underholder ved Grammy-uddelingen i Los Angeles i 2014. Jay-Z er i færd med at købe den norske musikstreamingtjeneste Wimp, men det går ikke helt så let som forventet. Arkivfoto: Frederic J. Brown, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske hiphopstjerne Jay-Z har efter nogle måneders slagsmål med sure aktionærer endelig fået ja til at kunne slå kløerne i den norske musiktjeneste Wimp.

Efter et møde mandag har en bred gruppe mindretalsaktionærer besluttet at opgive modstanden mod det bud på 1,05 svenske kroner pr. aktie, som Jay-Z, Alias Shawn Carters selskab, Project Panther Bidco, i januar lagde på Wimp, der trods sit norske ophav er noteret på børsen i Stockholm.

Skulle afgøres senest onsdag

Det er mediekoncernen Schibsted, som med omkring 75 procent er storaktionær i Wimps moderselskab Aspiro og nu vil sælge selskabet fra for at koncentrere sig om kerneforretningen. Men Jay Zs bud udløste straks modstand fra en række småaktionærer, som gennem aktionærforeningen Aspiro Aktiekraft krævede flere penge på bordet.

Buddet fra Jay-Z kræver, at han kan sikre sig mere end 90 procent af aktierne i Aspiro, og det skal være sket senest 11. marts. Buddet betyder, at selskabet er omkring 464 millioner svenske kroner værd.

Mandag sagde Öhman Fonder, som ejer tre procent af Aspiro, og Swedbank Robur, som ejer to procent, ja til at sælge. Dermed havde Project Panther Bidco samlet 81 procent af aktierne i hus.

Småaktionærer bøjede sig

Aspiro Aktiekraft, som ifølge eget udsagn har støtte fra omkring 120 aktionærer med mere end de blokerende 10 procent af aktiekapitalen, mødtes mandag aften for at drøfte situationen. Ifølge den norske netnyhedstjeneste E24.no valgte Aspiro Aktiekraft at sige ja til tilbuddet og altså sælge deres aktier.

Wimp er Aspiros største tjeneste. Også tjenesten Tidal, som for nylig åbnede i Danmark, hører under Aspiro.