High Definition bliver ødelagt i posten

Film i HD hitter på Blu-ray. Men nu tyder erfaringer på, at skiverne er mere skrøbelige end de gode gamle DVD¹ere.

Foto: Robyn Beck/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knivskarpe billeder og lyd i høj opløsning og op til 11 kanaler. Det er svært ikke at blive begejstret over DVD¹s efterfølger. Men bagsiden af den højopløste Blu-ray medalje er, at skiverne er mere skrøbelige, skriver flere amerikanske internetmedier.

Det er verdens største distributør af udlejnings-film, Netflix, der nu rapporterer om Blu-ray skiver med revner. Virksomheden har over 10 mio. kunder over hele USA og har specialiseret sig i postordre-udlejning af film.

Det er erfaringer fra de daglige forsendelser, der nu viser, at de højopløste skiver er mere skrøbelige end ¹¹gammeldags¹¹ DVD¹ere. Angiveligt skulle revnerne være på mellem 1 og 3 millimeter i kanten af skiverne. Det skulle være nok til, at skiverne ikke kan afspilles.

Salget af Blu-ray-afspillere er for alvor på vej op i gear i Danmark. Sidste år var første år, hvor salget af afspillere blev talt. 12.000 solgte afspillere blev det til i Danmark i 2008. På verdensplan venter man, at der sælges over 5 mio. Blu-ray-afspillerer i 2009. Den helt store drivkraft i salget har frem til nu været Sonys PlayStation 3, der har indbygget Blu-ray-afspiller.

Priserne er de sidste tre måneder raslet ned, således at en Blu-ray-afspiller nu kun er lidt dyrere end en traditionel DVD-maskine. Alle Blu-ray-maskiner er bagud kompatible og kan derfor afspille film i DVD-formatet.

 
Fik du læst:

Velkommen til fremtiden anno 2009

Labre laptops

De ti dummeste IT-spørgsmål