H+Hs indtjening får et løft trods lavere omsætning

H+H International kom ud af månederne juli, august og september med et lille fald på toplinjen, da omsætningen lød på 430,4 mio. kr. mod 438,7 mio. kr. i perioden får et år siden.

Læs mere
Fold sammen

Til gengæld steg overskuddet med 6,2 mio. kr. til 37,8 mio. kr.

Det viser porebetonselskabets regnskab for tredje kvartal.

Resultatet afspejles da også i H+H's forventninger til hele året, der nu justeres til en organisk vækst i omsætningen på 4 pct., målt i lokale valutaer mod tidligere 5-7 pct., og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 230 til 240 mio. kr. mod tidligere 220 til 240 mio. kr.

- Den forbedrede rentabilitet skyldes en gunstig udvikling i pris/volumen samt resultater fra vores excellence-programmer, siger Michael T. Andersen, der er administrerende direktør i selskabet, i en kommentar.

- Markedsudsigterne er positive for alle markeder bortset fra Rusland, og vi er godt rustet til at udnytte investeringerne i fabrikken i Borough Green og høste fordelene ved den annoncerede erhvervelse, som afventer den polske myndigheds almindelige godkendelse, af Grupa Silikaty i Polen, siger Michael T. Andersen.

PRES PÅ PRISER OG MÆNGDER

Den organiske vækst i Vesteuropa var på 1,8 pct. - mens omsætningen i danske kroner faldt 1,9 pct. til 319,5 mio. kr.

Selskabet er påvirket af valutamodvind fra pundet på det britiske marked, mens en lavere vækst i Tyskland ikke kompenseres af højere priser, skriver H+H.

På det østeuropæiske marked faldt den organiske vækst med 4,3 pct., og i danske kroner faldt omsætningen med 2,0 pct. til 111 mio. kr.

På det polske marked lå både volumener og priser højere end i den tilsvarende periode sidste år, mens det russiske marked skuffede i forhold til selskabets egne forventninger.

- Vi har sat priserne op og derfor tabt volumen. Derudover har konkurrenter intensiveret salget i nogle af regionerne omkring St. Petersborg. Der er ikke noget tegn på en vending på kort sigt, og vi har justeret vores omkostninger her, forklarer selskabet i regnskabet.