H+H leverede indtjening i toppen af egne forventninger

Trods fortsat svag økonomisk vækst i Europa, formåede gasbetonproducenten H+H International at levere vækst i 2014.

H+H Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Organisk voksede omsætningen med 9,5 pct., eller i overkanten af selskabets egne forventninger om en vækst på 6-8 pct. Samtidig landede indtjeningen i toppen af de udmeldte interval.

- I Storbritannien så vi den stærke bedring af økonomien fortsætte, og vores russiske enhed leverede høj volumenvækst, men var negativt påvirket af lavere salgspriser. Svækkelsen af rublen blev delvist opvejet af en styrkelse af pundet, forklarer H+H om udviklingen, der blandt andet kastede et par opjusteringer af sig i løbet af 2014 senest i november.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt særlige poster landede på 137,4 mio. kr. og dermed i toppen af det senest udmeldte interval på 125 til 140 mio. kr.

Omsætningen steg til 1380 mio. kr. fra 1260 mio. kr., mens driftsresultatet, EBIT, blev mere end syvdoblet til 45,0 mio. kr. fra 5,9 mio. kr. På bundlinjen blev det dog stadig til et underskud på 23,1 mio. kr. mod et tab på 92,5 i 2013.

I Polen var der modsat England og Rusland tale om et meget svært marked, og Polen betegnes i regnskabet som H+H's største udfordring.

- I Polen var salgsvolumener og omsætning lavere end sidste år. H+H lukkede produktionen midlertidigt på sin fabrik i Skawina og løftede priserne, hvilket havde en negativ effekt på volumenerne, skriver selskabet.

Opgjort på regioner leverede Vesteuropa en omsætning på 1073 mio. kr. - en stigning på 14,6 pct. drevet af fremgangen i Storbritannien, men også efter salgsfremgang i Norden og Benelux-landene. Derimod gik Tyskland tilbage.

I Østeuropa faldt omsætning med 5,2 pct. til 307 mio. kr. som følge af nedgangen i Polen.

I 2015 venter H+H en organisk omsætningsvækst på 6-8 pct. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 150-170 mio. kr.

Driftsmarginen EBIT ventes at blive 3-4 pct. mod 3,3 pct. i 2014.

H+H's investeringer, opgjort før eventuelle opkøb eller frasalg, ventes at blive i niveauet 60 mio. kr.