H+H fastholder forventningerne

H+H International fastholder forventningerne om at komme ud af 2015 med en organisk vækst i omsætningen på 6-8 pct. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 150-170 mio. kr.

Læs mere
Fold sammen

Fremgang på primært det vesteuropæiske marked sikrede porebetonproducenten H+H International en ganske pæn start på 2015.

Første kvartal bød på en omsætning på 343 mio. kr. mod 289 mio. kr. året før. Justeret for valutakurser og opkøb var den organiske vækst på 8,7 pct. Samtidig vendte resultatet før skat af de fortsættende aktiviteter til et overskud på 17,7 mio. kr. fra et underskud på 25,1 mio. kr., og bundlinjen blev forbedret til et plus på 11,3 mio. kr. fra et tab på 29,7 mio. kr.

Specifikt på det vesteuropæiske marked steg omsætningen til 265,8 mio. kr. fra 228,8 mio. kr. i samme periode året før.

- Omsætningsvæksten i første kvartal i Vesteuropa var primært drevet af større omsætning i Storbritannien, hvor priserne steg, oplyser H+H.

Også de nordiske lande og det tyske marked var i fremgang, mens det gik tilbage i Benelux-landene.

I Østeuropa steg omsætningen med 28,1 pct. til 77,5 mio. kr., hvilket især skyldtes opkøbet i Polen af landets største porebetonproducent Grupa Prefabet. Til gengæld er det russiske marked præget af problemer.

- Vores marked er begyndt at vise svaghedstegn tidligere end ventet som følge af den makroøkonomiske situation, men vores forretning i Vesteuropa er i stand til at kompensere for det, siger administrerende direktør Michael T. Andersen ifølge en meddelelse.

For 2015 fastholdes forventningerne om en organisk omsætningsvækst på 6-8 pct. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 150-170 mio. kr. Driftsmarginen (EBIT) ventes desuden at blive 3-4 pct.

Til sammenligning leverede H+H et EBITDA-resultat på 50 mio. kr. og en EBIT-margin på 8,0 pct. i første kvartal.