Hewlett Packard Enterprise skuffer let på forventningsdelen

Den amerikanske it-selskab Hewlett Packard Enterprise, der som det ene ben af den opsplittede Hewlett Packard-koncern fokuserer på software og hardware til virksomhedskunder, overgik estimaterne i fjerde kvartal.

Arkivfoto. Den amerikanske it-selskab Hewlett Packard Enterprise, der som det ene ben af den opsplittede Hewlett Packard-koncern fokuserer på software og hardware til virksomhedskunder, overgik estimaterne i fjerde kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Det viser regnskabet, der blev offentliggjort efter børstid tirsdag.

Men skuffende forventninger til indeværende kvartal betød kursfald i eftermarkedet.

Koncernens kvartalsresultat lød på 61 cent per aktie, hvilket var lidt over analytikernes skøn på 60 cent, skriver Bloomberg.

Omsætningen løb op i 12,5 mia. dollar.

Indeværende kvartal ventes at resultere i et overskud på 42-46 cent per aktie. Analytikernes bud inden regnskabet lød på et resultat på 46 cent per aktie.

Hewlett Packard Enterprise forsøger at reducere virksomhedens størrelse og fokusere på salg af computergear på et tidspunkt, hvor flere og flere kunder i stigende grad vælger cloud-tjenester fra selskaber som Amazon og Alphabets Google.

Salget i Hewlett Packard Enterprises største enhed - servere og storage - faldt 9 pct. til 6,7 mia. dollar, i hvad topchef Meg Whitman betegner som "et meget konkurrencepræget miljø".

Aktien i Hewlett Packard Enterprise faldt 1,1 pct. i eftermarkedet.