Hesalight-stifter har luksusboliger for 100 mio kr på Mallorca

Mens LED-selskabet Hesalight er ramt af konkurs, har stifteren af virksomheden de seneste to år købt ejendomme på ferieøen Mallorca til en værdi på 100 millioner kroner. Oplysningerne er interessante for konkursboet, siger kurator.

Fire ejendomme i Port d'Andratx på Mallorca købt af Hesalight-stifter Lars Nørholt (billede) de seneste to år har interesse for Hesalights konkursbo, siger kurator. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stifteren af det konkursramte LED-selskab Hesalight, Lars Nørholt, har sammen med sin hustru de seneste to år købt fire ejendomme på Mallorca til en samlet værdi på omkring 100 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

De fire ejendomme er købt mellem december 2014 og januar 2016. I samme periode har det nu konkursramte Hesalight modtaget lån fra bl.a. Pensam og IKEA på ca. 600 millioner kroner. Penge, som nu ser ud til at være tabt.

Tidligere på året har revisionsfirmaet EY konkluderet, at Hesalight uberettiget har udbetalt lån og udbytter for 63,2 millioner kroner til selskaber, der kontrolleres af Lars Nørholt og hustruen Sanne. Derudover kan yderligere 100 millioner kroner være forsvundet ud af Hesalight.

Derfor vækker oplysningerne om de spanske ejendomme interesse hos advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, som er kurator på konkursboet i Hesalight, skriver Børsen.

»Vi har i konkursboet også fokus på koncerninterne mellemregninger, herunder eventuelle mellemregninger med ledelsen, eventuelle erstatningskrav mv. Børsens uddybende oplysninger om ejendommene på Mallorca er derfor interessante for boet,« skriver Henrik Selchau Poulsen i en mail til Børsen.

Lars Nørholt har ikke ønsket at kommentere sagen over for Børsen, men skriver i en sms til avisen, at der er oplysninger, som er »ikke korrekte«, uden at ville uddybe.