Her vil danskerne bo: Disse områder flokkes boligkøberne om

Hvor i Danmark er det mest attraktivt at bo? Se hvilke postnumre der genererer flest klik pr. boligannonce.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frederiksberg er et af de mest populære steder at søge efter bolig. I hvert fald hvis man måler det ud fra antallet af gange, boligsøgende klikker på annoncerne i den indre del af den rige kommune.

Boligportalen Boliga.dk har undersøgt, hvilke postnumre der genererer flest klik pr. boligannonce, og på lejlighedsfronten lægger Frederiksberg C sig helt i front med over 734 visninger pr. annonce i tredje kvartal 2014.

Andenpladsen indtages af København V, hvor en annonce i snit har suget over 600 visninger til sig, mens København K, Østerbro, Frederiksberg (postnummer 2000) og Nørrebro ligger lige i hælene.

Kun København NV har svært ved at følge med nabopostnumrene og indtager en placering som nummer 14 bag byer som Lyngby, Gentofte, Charlottenlund og Hellerup.

De annoncer, som trækker færrest brugere til, er for lejligheder i Tranekær på Langeland, hvor de udbudte boliger i 3. kvartal blot fik fem visninger i snit.

Ringe interesse i Bevtoft

På villamarkedet er det også hovedstaden, der suger flest visninger til sig.

Selvom huspriserne inden for voldene i København udelukker de fleste huskøbere, er interessen for at se på boliger bestemt til stede.

Østerbros huse har således fået næsten 1000 klik i snit i 3. kvartal, mens Frederiksberg C’s villaer sniger sig op på 931 visninger.

De fleste af de mest kliksugende postnumre ligger alle nær København, men også Aarhus C og Aarhus N scorer ganske højt på kliklisten.

Hussælgerne i sønderjyske Bevtoft, Ølgod i Sydvestjylland og Øster Vrå i Vendsyssel har sværest ved at skabe interesse om deres annoncer med henholdsvis ni, ni og 10 visninger i snit pr. bolig i 3. kvartal.

Se hvor mange klik annoncerne får i din by:

Villaer/rækkehuse: http://www.boliga.dk/statistik/20141112.aspx?list=1

Lejligheder: http://www.boliga.dk/statistik/20141112.aspx?list=2

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 20 boliger til salg i 3. kvartal 2014. For at undgå statistisk skævvridning, tæller annoncer, der har fået over 5.000 visninger, ikke med i statistikken.

Antal visninger er udregnet ved at dividere antallet af visninger af annoncer i postnumrene med det udbudte antal boliger.

Læs mere på Boliga.dk.