Her skal de nye hoteller ligge

Nordhavn, Ørestad, Sydhavnen, City og lufthavnen er de områder, hvor eksperter kan forestille sig nye hoteller i hovedstaden de kommende år.

Arp-Hansen bygger nyt hotel ved siden af det første Tivoli Hotel. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi går selv efter centrale beliggenheder, men byen udvikler sig mod nord, så Nordhavn bliver bestemt interessant, men nok ikke i morgen.« Sådan siger Dorte Krak, direktør for hovedstadens største hotelkæde, det familieejede Arp-Hansen, og opsummerer dermed eksperternes vurdering af det store og hotelløse udviklingsområde ved Østerbro.

Her er masser af potentiale med langsigtede planer om 40.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser, Men foreløbig er de eksisterende virksomheder kun blevet suppleret med FN-byen med lidt over 1.000 ansatte og af de gamle cementsiloer, hvor cirka 200 mand fra Dansk Standard rykkede ind mandag i nyindrettede kontorer.

Også Ørestad kan på lidt længere sigt få plads til flere hoteller. Her ligger allerede Crowne Plaza og lavprishotellet Cabinn Metro, som snart bliver udvidet, så en rum tid er den voksende bydel nok dækket ind.

Et andet udviklingsområde med hotelmuligheder kunne ifølge eksperterne være Sydhavnen. Scandic-kæden udvidede for et par år siden her, og en spansk hotelkæde havde ifølge branchekilder for nogle år siden kig på området, som for nylig fik endeligt o.k. til en metrolinje.

City er i alle storbyer det mest eftertragtede kvarter for hoteller, men her er udfordringen at finde ledige byggegrunde – eller helt andre muligheder. En af dem kunne være at ombygge ældre og fraflyttede kontorejendomme, men indretningen kan gøre det til en kringlet sag. Eksempelvis blev det tidligere Hafniahus på Holmens Kanal gransket af en hotelinvestor, efter at ejeren, SEB Pension, var flyttet til nye lokaler. Imidlertid var det cirka 100 år gamle hus langt fra optimalt til moderne hoteldrift, så planerne blev droppet trods den uhyre centrale beliggenhed endda med metro ganske tæt på.

Endelig peger eksperterne på beliggenheder tæt ved lufthavnen, og det bliver sikkert noteret med interesse hos PFA Pension. Selskabet købte for nylig en stribe gamle SAS-ejendomme og overvejer, som Berlingske Business tidligere har beskrevet, at få et hotel på det sydligste område, ikke langt fra lufthavnen.

Andre steder end Indre by, lufthavnen og de tre store udviklingsbydele har eksperterne svært ved at forestille sig større hotelprojekter. Peter Winther, partner i mæglerfirmet Sadolin & Albæk, udtrykker det sådan:

»Carlsberg Byen er et spændende område, men ligger ikke centralt nok for hoteller, og jeg har også svært ved at se hotelbyggerier for mig på steder som Lyngby, Herlev og Gladsaxe.«